Wie zijn wij?

Drijvende krachten achter 12stappen.nl zijn wij, Bob en Martine Erkelens.

Over Bob
Mijn leven werd beheerst door meerdere verslavingen aan onder andere coke, steroïde, alcohol en medicatie. Mijn leven was echt een puinhoop. Het lukte mij ook niet om op eigen kracht mijn verslaving te overwinnen. Mijn leven was niet meer hanteerbaar en ik stond op straat. Verslaving heeft mij alles gekost. Uiteindelijk was er geen uitweg meer en heb ik mezelf laten opnemen in een verslavingskliniek in Zuid-Afrika. Daar werd gewerkt met het 12 stappen Minnesota model. Die twaalf stappen hebben mij mijn leven teruggegeven. Ik kreeg eigenwaarde, zelfvertrouwen, familie, vrienden en financiën terug.

Steeds meer wist ik dat ik anderen ook wilde helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Ik weet als geen ander de weg en kan jou helpen, als ervaringsdeskundige / coach.

Over Martine
In 2007 ben ik na mijn studie begonnen in een verslavingskliniek als begeleider. Daar werd gewerkt met de 12 stappen. Ik heb gemerkt dat deze werkwijze een enorme kracht heeft en ik heb vele verslaafden zien genezen. In 2009 ben ik Bob tegengekomen. Ik ben met hem getrouwd en samen hebben wij de passie en ervaring om verslaafden die nog lijden en hun families te helpen aan een nieuw leven.